קושיא על איסור סחורה במאכלות אסורות מפסוק מפורש

  • י"ג סיון התשפ"א

שאלה

לא זכיתי להבין איסור סחורה במאכלות האסורות. מקרא מלא הוא בפירוש להיתר. "לגוי אשר בקרבך תתננה ואכלה או מכור לנכרי". תודה על התשובה!!

תשובה

שלום רב,

כתוב בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קיז) שלמרות שיש איסור לסחור במאכלות אסורות, מכל מקום אם נזדמנו לצייד חיה ועוף ודגים טמאים מותר למכרם ובלבד שלא יתכוין לכך, והוסיף הרמ"א, שהוא הדין למי שנדמנה לו נבלה וטרפה בביתו, וכתב השפתי כהן (סק"ח) זהו מקרא מלא (דברים יד כא) "לא תאכלו כל נבלה לגר אשר בשעריך תתננה ואכלה או מכור לנכרי".

בברכה,

הלל מאירס