אמונה

האם גם לבורא יש בורא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לפעמים אני מרגישה בתפילה שחס וחלילה אין אלוקים ואולי אני סתם מתפללת לעצמי.. בנוסף, תמיד אומרים לנו שכל מה שקיים סימן שמישהו ברא אותו, אם כך, מי ברא את אלוקים -הרי גם הוא קיים ולכל דבר יש בורא! אני מתנצלת על השאלה הזו, אבל אני מעדיפה לסגור סדקים מאשר לפקפק ביני לבין עצמי.. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הבנתי נכון, שאלתך העיקרית היא האם אכן יש בורא יחיד בעולם. ואכן ראויה שאלה זו שתישאל כדי לסגור כל סדק היכול להפילך באי שמירת המצות כי באם רין בורא אין מצוה וכו`. ב. דרך פשוטה וחותכת יותר היא לאחר שאת מאמינה בתורה מן השמים, ובגלוי האלוקי של מעמד הר סיני תורה%20מן%20השמים הרי ה` נגלה עלינו והראה לנו את כל היקום האין סופי ואמר לנו שהוא הוא ואין בלתו וכמבואר בספר דברים. פרק ד (לה) אַתָּה הָרְאֵתָ לָדַעַת כִּי יְהֹוָה הוּא הָאֱלֹהִים אֵין עוֹד מִלְּבַדּוֹ: (לו) מִן הַשָּׁמַיִם הִשְׁמִיעֲךָ אֶת קֹלוֹ לְיַסְּרֶךָּ וְעַל הָאָרֶץ הֶרְאֲךָ אֶת אִשּׁוֹ הַגְּדוֹלָה וּדְבָרָיו שָׁמַעְתָּ מִתּוֹךְ הָאֵשׁ: (לט) וְיָדַעְתָּ הַיּוֹם וַהֲשֵׁבֹתָ אֶל לְבָבֶךָ כִּי יְהֹוָה הוּא הָאֱלֹהִים בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וְעַל הָאָרֶץ מִתָּחַת אֵין עוֹד: ומיכוון שכך הוא הוא ואין בלתו. ואל תהססי לשאול עוד ודעוד כדי שהעניין יהיה לך ברור ללא ספק כלל.

בברכה - בנימין שמואלי