שבת

רדיו בשבת לאור המצב

  • ב' סיון התשפ"א

שאלה

איך מי ששומר שבת ידע שיש אזעקה יש מקומות שהאזעקה חלשה
האם מותר להשאיר רדיו דולק בשבת?

תשובה

שלום וברכה

תחנת הרדיו כאן מורשת (בתדרים 90.5, 90.8, 92.5, 100.7), ישמיע שקט בשידור לאורך כל השבת והחג. השקט יופר רק באמצעות הודעות מתפרצות של פיקוד העורף באשר לאזעקות ברחבי הארץ.

בכאן מורשת אומרים: "שימו לב: בתחנה ישמעו הודעות באשר לאזעקות בכל אחד מיישובי הארץ, ולא רק באזור ההאזנה". כמו כן, במקרה של אירוע חריג המחייב עדכון מידי של הציבור, מעבר להתראות פיקוד העורף, יאוחדו השידורים עם רשת ב'.

הגל השקט יחל עם סיום השידורים ביום שישי בשעה 18:00 ויפעל עד לאחר צאת השבת בשעה 20:30, ושוב יחל ביום ראשון, לקראת חג השבועות בשעה 18:00 ויפעל עד למוצאי החג ביום שני בערב.