נשים

הלכות צניעות-נשים

  • כ"ז אייר התשפ"א

שאלה

שלום,
רציתי לשאול מספר שאלות בענייני צניעות לנשים:
1)האם אפשרי ללכת עם חצאית ארוכה (המגיעה רק עד הקרסול ולא עד הרצפה) ללא גרביים, כך שבעמידה היא מסתירה אך בעת עלייה במדרגות או הליכה, החלק הקרוב לקרסול חשוף במקצת.
2)האם ניתן ללכת עם חצאית שמגיעה עד לשלושת רבע,בערך 10 ס"מ מהקרסול, עם גרביים, ואם כן אז איזה סוג של גרביים?
3)האם אין בגרבי הניילון המצויים היום פריצות, שכן הן שקופות ולא כל הנשים שמות גרביים עם דינר עבה ויצא שזה דומה מאוד לרגל עצמה?

תשובה

שלום וברכה

1. אם לא מתגלה מעבר הקרסול אין בעיה.

2. מותר כמובן שהגרביון אמור לכסות את הרגל ולא להיות שקוף. בדרך כלל בגרביון צבע גוף צריך 70 דנייר ובכהה מספיק 20/30 דנייר בדרך כלל.

3. לפעמים זה פריצות ומקווה שבדרך כלל זה לא בעייתי.