האם עדיף להתפלל מנחה ביחיד או במנין עם דמדומי חמה?

  • כ"ד אייר התשפ"א

שאלה

לאור האמור בגמרא מסכת ברכות (דף כט עמוד ב) "לייטי עליה במערבא אמאן דמצלי עם דמדומי חמה", מה יעשה אדם שהמנין היחידי שיש בסביבתו זה ברגעים האחרונים? יתפלל איתם או שיתפלל ביחידות? תודה על העזרה

תשובה

שלום רב,

יש להעדיף להתפלל במנין, כך מפורש בדברי היעב"ץ זצ"ל בספרו מור וקציעה (סימן רלג) שבמקום שלא אפשר, דהיינו שאין מתקבצים למנין עשרה מהרה כל כך, ומצפה להתפלל בעשרה אפילו הוא סמוך לחשכה, פשוט ואין צריך לומר שממתין עד שיבואו ויתפלל בעשרה, ולא יתפלל יחידי כל שיש עוד קצת שהות, שהרי מצותה עד הערב, ולמה תדחה תפילת הציבור שהקפידו עליה מאוד בחינם, ולא לייטי במערבא אלא למי שאפשר לו להתפלל קודם או שהוא יחידי ושוהה בה במזיד.

בברכה,

הלל מאירס