פסוק שמתאים לשם יוסף

  • כ"ג אייר התשפ"א

שאלה

נאמר לי שיש סגולה לפני סיום תפילת 18 לומר פסוק שבו מופיע שמך שמי יוסי או יוסף בת.ז. אודה לכם אם תעזרו לי למצוא פסוק

תשובה

שלום רב,

אכן יש עניין לומר בסוף שמונה עשרה פסוק שמתחיל באות הראשונה של שמו ומסתיים באות האחרונה של שמו, וכמו שכתב השל"ה (בסוף הספר, תיקון חיבוט הקבר) בשם ספר הכוונות, שהרשעים אינם יודעים שמם בקבר, ומכים אותם מכות אכזריות, ומי שאומר הפסוק המתחיל בתחילת האות הראשון משמו, ומסיים בסוף האות האחרון משמו, דהיינו אותו השם שעולה עמו לספר תורה שהוא בלשון הקודש, סגולה היא שלא ישכח שמו.

אחד הפסוקים שמתאימים לשם יוסף נמצא בספר תהלים (קלח ח) "ה' יִגְמֹר בַּעֲדִי ה' חַסְדְּךָ לְעוֹלָם מַעֲשֵׂי יָדֶיךָ אַל תֶּרֶף".

בברכה,

הלל מאירס