נוער

להיפגש עם חברים חילונים בשבת

  • כ"א אייר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב.
לאחרונה התחזקתי והתחלתי לשמור שבת וברצוני לדעת האם בשבת מותר לי להיפגש עם חברים שאינם שומרים שבת בידיעה שיגיעו עם טלפון בתיק וישתמשו בו. חשוב לי לציין שהם יפגשו גם אם אני אבוא וגם אם לא אבוא כך שלא אגרום להם לחלל את השבת.
תודה
נדב בן 14

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לכך. מעלת השומר שבת היא גדולה מאוד ראה בגודל המעלה שלך https://www.hidabroot.org/question/26718

מותר לך ללכת לשם אם תוכל להיזהר ולא להימשך לחילול שבת.

חשוב מאוד לא להתבייש בכך שאתה שומר שבת אלא להצהיר על כך בריש גלי והתגאות בזה וכך תזכה לסחוף איתך עוד אחרים וזכותך תהיה גדולה מאוד.

בהערכה רבה,

בנימין שמאולי