חברה והשקפה

לאן כדאי ללכת אחרי סיום התיכון

  • כ"ט ניסן התשפ"א

שאלה

בוקר טוב,
שנה הבאה אני ממשיכה לאחר כיתה י"ב לסמינר אור החיים נתיבות הדסה בבני ברק על מנת ללמוד את יסודות הבית היהודי ולהתחזק בעזה.
חברה שלי מעוניינת ללכת לאתרא, שזהו מקום שלומדים בו פעמיים בשבוע תכנות ללא לימודי קודש והבית היהודי, והיא שואלת מה לא בסדר בזה והאם מותר ללכת לשם. יש לציין כי זהו מקום חרדי
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואינני מכיר את המקום הקרוי אתרא אינני יכול לומר שהוא לא טוב. אני מניח שהוא טוב מאוד.

חשוב לציין שלימודי חול ללא שום לימודי קודש בגיל צעיר כל כך גורם לקשים בעבודת הבורא, מאבדים את הקשר עם הרוחניות ואת הקשר עם בורא עולם כאשר מתעסקים רק בצרכי הגוף ושוכחים לגמרי מצרכי הנשמה.

 חשוב בוודאי ללמוד מקצוע טוב ומכניס וזה היום צורך רוחני ללא ספק, כמעט ואי אפשר להחזיק בבית בדקדוקי עניות, אבל אי אפשר לעשות זאת ללא שילוב של רוחניות ויראת שמים.

עלו והצליחו,