מזיקים או שיתוק שינה?

  • י"ב אייר התשפ"א

שאלה

שלום
במהלך השנים האחרונות יש לי תקופות שאני הולך לישון, ובזמן השינה אני פתאום מרגיש שהגוף משותק כאילו מישהו אוחז בי חזק חזק ומונע ממני לקום, וכאילו אני ער, אני יודע איפה אני נמצא, אני מנסה לצעוק לעזרה אבל אני מנוטרל. אני שומע רעשים בחדר כאילו מישהו איתי. ואז אני מתעורר אחרי מספר שניות וכאילו כלום.
האם מדובר במזיקים? רוחות רעות? או מקרה רפואי ואין מה לחשוש? אני חושש לישון ולא לקום יותר.

תשובה

שלום וברכה

על פי רוב מדובר במקרה של שיתוק שינה ותו לא.

בכל מקרה יש להקפיד על קריאת שמע שעל המיטה לפני השינה ועל בדיקת המזוזות ובעז"ה הכל על מקומו יבוא בשלום.