האם אישה שצריכה ללדת בניתוח קיסרי צריכה להתחשב במזלות?

  • ט' אייר התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום רב,
ידועה הגמרא המפרטת את סגולות היום בשבוע בו נולד האדם ולפי זה יהיו תכונותיו.
לפי הגמרא הזו נראה לכאורה שהכי לא טוב להיוולד ביום שני כי האדם צפוי להיות רגזן ובעל מחלוקת...
לפי זה האם אישה הצפויה ללדת בניתוח קיסרי ואמורה לבחור יום בו ללדת, צריכה להימנע מללדת ביום שני?!
או שאין עניין לחשוש לזה?
אשמח אם תוכלו להביא גם מקורות לתשובה.
תודה רבה מראש.

תשובה

שלום רב,

לכאורה יש מקום לומר שתתחשב במזלות של כל יום המופיעים במסכת שבת (דף קנו עמוד א). ואף על פי שהגמרא לאחר מכן הביאה את דעת רבי יוחנן שאין מזל לישראל, אולם רש"י מפרש שעל ידי תפילה וזכות משתנה מזלו לטובה. ונמצא שבעיקרון המזל יכול להשפיע אם אין לו תפילה וזכות.

ואמנם נפסק בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קעט סעיף א) אין שואלין בחוזים בכוכבים, וכתב הרמ"א, משום שנאמר תמים תהיה עם ה' אלקיך, אולם הוסיף וכתב שם (סעיף ב) במה שאדם יודע שהוא כנגד המזל לא יעשה ולא יסמוך על הנס אלא שאין לחקור אחר זה משום תמים תהיה. ולפי זה כאן שהיא יודעת שהוא נגד המזל לכאורה נכון לה לבחור יום טוב מבחינת המזל, ובלבד שלא יהיה חשש שתבוא לידי חילול שבת.

בברכה,

הלל מאירס