חגים ומועדי השנה

האם איסור תספורת בספירת העומר כולל רק את שיער הראש והזקן?

  • י"ח ניסן התשפ"א

שאלה

שלום,

1. האם לגבר מותר להסיר שיער מהאף, אוזניים.. בחול המועד פסח?

2. לידיעה כללית, האיסור על תספורת בספירת העומר, זה רק על ראש וזקן?

3. אם אדם מגרד את הזקן עם הציפורניים, ונופלת שערה, לא דווקא בספירת העומר, כל השנה, זה יכול להיחשב כגילוח בתער?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

מועדים לשמחה,

1. אסור, אלא אם כן יש בזה צורך של יפוי ותיקון הגוף וצורך המועד (ראה שער הציון סימן תקלא ס"ק טו, ושמירת שבת כהלכתה חלק ב' פרק סו סעיף כג והערה קח).

2. לגברים אסור להוריד שיער מכל הגוף (אור לציון חלק ג' פרק יז תשובה ד).

3. לא.

בברכה,

הלל מאירס