חגים ומועדי השנה

האם מותר ללמוד למבחן בחול המועד?

  • י"ח ניסן התשפ"א

שאלה

בוקר טוב, האם מותר לי ללמוד ולפתור תרגילים במתמטיקה? יש לי מתכונת עוד שבועיים וזה קריטי כל תרגיל.
תודה רבה רבה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר ללמוד מתמטיקה בחול המועד.

לגבי כתיבה - אם את יכולה לעשות את התרגולים ע"י הקלדה במחשב, תעשי כן, כי אין איסור לכתוב במחשב בחול המועד (שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן מח).

ואם לא ניתן לעשות כן, ואת חייבת לתרגל ע"י כתיבה בחול המועד על מנת להיות מוכנה היטב למבחן, מותר לך לכתוב כרגיל, היות שמדובר בדבר האבד.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס