חגים ומועדי השנה

האם מותר לגלול ספר תורה בשבת לצורך קריאת התורה ביום טוב?

  • י"ב ניסן התשפ"א

שאלה

הכנה משבת ליום טוב: האם מותר לגלול ספר תורה בשבת (בשעות הצהריים של השבת), לצורך קריאת התורה למחרת בפסח ראשון? תודה

תשובה

שלום רב,

אסור, וכמו שכתב המשנה ברורה (סימן תרסז סק"ה) שאסור לחפש ספר התורה משבת ליום טוב, דהיינו להעמיד ספר התורה בפרשה שיקראו בה ביום טוב - אסור בשבת ערב יום טוב. ודעת הערוך השלחן (שם בסוף הסימן) שאם אומר שם איזה פסוקים בתורה זה נקרא לימוד לשעתו, ולא נקרא הכנה.

בברכה,

הלל מאירס