האם יש משמעות לחלום של שבת בצהריים?

  • ח' ניסן התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
סבתא שלי נפטרה לפני שנה ומאז כל שבת בצהריים אני חולמת עליה ולפעמים גם בערב שבת או סתם ביום חול
היו רק 3 פעמים בשנה הזו שאני זוכרת שבשבת בצהריים לא חלמתי עליה.
האם לחלום בשבת קודש בצהריים יש משמעות?
יש לציין שלקרוב משפחה נוסף היא הופיעה בחלום וזה היה אמיתי. היא היתה חייבת כספים וכו'
תודה

תשובה

שלום רב,

לפעמים יש משמעות לחלום של בוקר, וכמו שאמרו במסכת ברכות (דף נה עמוד ב) שחלום של שחרית מתקיים. ע"ש. אולם אין משמעות מיוחדת לחלום של שבת בצהריים.

כל זה באופן כללי, אולם תלוי בתוכן החלום, כי בזמנינו רוב ככל החלומות אפילו של בוקר אין להם משמעות. ולפעמים יכול להיות חלום בזמן אחר שיש לו משמעות. ויש לברר בכל חלום לגופו.

בשורות טובות,

הלל מאירס