האם אפשר לעשות מגן דוד עם ברכת כהנים?

  • כ"ז אדר התשפ"א

שאלה

לכבוד הרב, אם אינני טועה, שמעתי בעבר שיעור מפי הרב על המגן דוד שהייתה בתוכו ברכת הכהנים. חשבתי לעשות מתנה כזאת לבעלי לשמירה. מה דעת הרב? האם זה נקרא קמע? האם יש עניין? האם זה מוכר בעמנו? או חס וחלילה יהיה זה זלזול לעשות מן שמירה שכזאת? ואם זה כן טוב - איך הרב ממליץ לעשות? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אין לשים ברכת כהנים על מגן דוד, מחשש שייכנסו איתו לשירותים/מקלחת ללא כיסוי, והפסוקים יגיעו לידי ביזיון חלילה (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן רפג סעיף ד, טורי זהב, ושפתי כהן שם).

אולם לעשות מגן דוד בלי ברכת כהנים אפשר, כי אין קדושה במגן דוד, ואפשר להיכנס איתו למקומות הנ"ל ללא כיסוי (על פי מה שכתב בשו"ת ישא יוסף חלק ד' סימן לז בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס