לשון הרע

  • כ"ד אדר התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום הרב, אני יודע שייש משקל רב או אפילו חיוב להקשיב לאשתך.
השאלה מה עושים במצב שהשיחה היא לשון הרע( ולא פעמים בודדות) .מה אני צריך לעשות באותה סיטואציה?

תשובה

שלום וברכה

אפשר לדבר עם אשתך לא בשעת הלשון הרע ולומר לה שקראת ללאחרונה על חשיבות הזהירות משלון הרע ואולי שתקבעי ביחד לימוד בהלכות לשון הרע וכדו'. ברגע שדיברת איתה על כך, כאשר יעלה נושא שיש בו לשון הרע תוכל לומר שאולי יש בזה חשש לשון הרע ותבדקו את הדברים האם זה כן בגדר לשון הרע וכך תוכל להינצל מאיסור זה.

חשוב לבדוק תמיד האם באמת יש איסור לשון הרע בכל פעם, כי בפעמים רבות אין איסור בדיבור בעניין מסויים אף שזה נראה על פניו חשש לשון הרע.