נשים

השם אחינועם נסיה לבת

  • י"ז אדר התשפ"א

שאלה

שלום הרב, אנחנו רוצים לקרוא לבת בשני שמות.
השם הראשון הוא נסיה אחינועם או להפך אחינועם נסיה.
אני מאוד אוהבת את השם נסיה ולכן חשוב לי שהוא יהיה חלק מהשם כי מאחורי ההריון הזה יש נס מאוד גדול ומבחינתי זה ההודיה שלי לה' יתברך כי אין עוד מלבדו. ולכן רציתי יותר לקרוא לה בשם נסיה שם ראשון.
ראיתי שלפי הרב מרדכי אליהו אין לקרוא עם האותיות י' והאות ה' בסוף המילה אם זה שם שלא מופיע בתנ"ך. וגם אין לי בעיה עם השם אחינועם.. אך כ"כ רציתי נסיה במהלך ההריון.
קצת התערערתי בגלל האותיות ואני רוצה לקבל החלטה. הילדה כבר כמה ימים בלי שם. אשמח לתובנות.
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

השם אחינועם טוב לבת, שהרי הייתה אשתו של שאול המלך (שמואל א' יד נ), וכן הייתה אחת מנשותיו של דוד המלך (שם כה מג).

לגבי השם נסיה, אמנם דעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל להימנע משם כזה, אולם יש מי שכתב שמדובר בשם טוב, ולכן מומלץ במקרה שלך לקרוא לבתך שתחיה שם ראשון אחינועם שהוא מומלץ לכל הדעות, ושם שני - נסיה.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס