שו"ת פסח

בירור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

 1.אזכרה לנפטר עושים ביום הפטירה,או בערב לפני 2.ערב פסח הבא עלינו לטובה,ליל הסדר יוצא במוצאי שבת קודש,בדיקת חמץ עושים ביום חמישי, ביעור חמץ עושים ביום שישי. שאלתי היא האם ביום שישי ושבת ממשיכים לאכול לחם,או לא לאכול לחם ולחכות לליל הסדר ולברך על המצה 3.האם עומדים לסגור את ההידברות,או לא הבנתי נכון,ואם סוגרים,אנא כתוב לי אימאל שאוכל דרכו להמשיך להתכתב איתך,בבקשה בכבוד רב ובברכה חובב גבריאל כידוע לך אני גר בניכר

תשובה

שלום וברכה

א. אם רוצים לצאת לקבר, הולכים ביום הפטירה בשעות היום. את האזכרה בבית הכנסת אפשר לעשות בשעות היום או בלילה שלפני.

ב. מעיקר הדין אפשר להמשיך לאכול חמץ גם לאחר ששרפו חמץ בשעות הבוקר של ערב שבת, וכך הדין עד סוף זמן אכילת חמץ בשבת בבוקר. ישנן קהילות מעטות הנוהגות שלא לאכול חמץ ביום שישי אחרי שריפת חמץ [כדי שלא יחליפו עם שאר השנים] עד ליל שבת . אבל בשבת אוכלים סעודת שבת חמץ בכלים חד פעמיים (כולל כלי החימום), וכן בבוקר יום השבת לפני שמגיע זמן איסור אכילת חמץ.

ג. חס ושלום, לא תהא כזאת בישראל!!!. הידברות לא נסגר ובס"ד לא תיסגר. ממשיכים להפיץ הכל באינטרנט, שיחדש פניו עוד מעט בתצוגה חדשנית. רק בשידורים בטלויזיה יש שינוי שעוברים לשדר רק ביס.

בהצלחה

הרב זמיר כהן