שבת

קניית בגדים ליום חול כשלובשו פעם אחת בשבת

  • ח' אדר התשפ"א

שאלה

שלום הרב
שמעתי בשיעורים של הרב... באנגלית שאומר שאם אדם שקונה בגדים לכבוד שבת ומשתמש בהם פעם אחת בשבת יכול להשתמש בהם בימי חול וזה לא נלקח ממה שנגזר על האדם מראש השנה עד ראש השנה כפי שכתוב בגמרא שכל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה
ואפילו אם עושה כן לכתחילה לימי חול זאת אומרת שקונה בגד לכבוד שבת לובשו לראשונה בשבת ואז יכול להעביר לחול
וגם אם עושה כן לכתחילה כדי להשתמש בימי חול שקונה בגד ומשתמש בו לראשונה בשבת
האם יש מקור לכך

תשובה

שבוע טוב,

נכון שכתוב בגמרא מסכת ביצה (דף טז עמוד א) כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד יום הכפורים חוץ מהוצאת שבתות וכו', אולם זהו דווקא כשקונה דברים באמת לכבוד שבת. אולם לא מסתבר שאם עושה סוג של הערמה, וקונה בגד שבדעתו ללובשו ביום חול, ורק לובש אותו פעם אחת בשבת, שזה בכלל הוצאות שבת.

בברכה,

הלל מאירס