שבת

השריית הרגליים בשבת במים עם מלח וסודה

  • ז' אדר התשפ"א

שאלה

האם מותר להשרות את הרגליים בשבת במים עם מלח וסודה לשתיה?
המטרה היא להקלה בתחושת גירוד. אני עושה את זה כל יום בתקווה שיתרפא ובשבת זה מגרד אם אני לא משרה. מצד רפואה לא קריטי בכלל יום אחד לא להשרות רק מגרד.

תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום רב,

הכלל הוא שכל דבר שאין דרך בריאים לעשותו, אסור לעשות משום רפואה בשבת, אלא אם כן נפל למשכב או חלה כל גופו. ולפי זה אסור לעשות לך להשרות הרגליים בשבת במים עם מלח וסודה.

מקורות: על פי שלחן ערוך (סימן שכח סעיף לז) ורמ"א (שם וסעיף יז).

בברכת רפואה שלמה,

הלל מאירס