חברה והשקפה

שם משפחה לאחר גיור

  • ב' אדר התשפ"א

שאלה

שלום,
אני ואשתי רוצים להחליף את המשפחה לאחר גיור חשבנו על בן אברהם או אברהם , השאלה גם אם מותר לשנות לשם משפחה כמו לוי שנטמע בקהילה בלי שאלות או חוסר נעימות ?
מה הרב ממליץ איזה משפחה יכול להתאים להקים שורשים חדשים ולהתחבר לשם משפחה .

תשובה

שלום וברכה

ברוכים הבאים לעם ישראל.

אפשר כמובן לשנות לשם משפחה כפי שתרצו. שם המפשחה כהן ולוי הוא רק לכהנים ולוים ולא למי שאינם כאלו. אם תיקרא לוי ואתה לא לוי זה יעורר שאלות מיותרות.

משפחת אברהם היא משפחה מוכרת ולכן זה יכול להיות שם מוצלח עבורכם שלא מעורר שאלות כמו הרבה שמות נוספים כמו משפחת ישראלי או כל שם משפחה שתראה בספר טלפונים שתאהבו.

עלו והצליחו,