אמונה

  • כ"ט שבט התשפ"א

שאלה

מה זה בדיוק חיוב האמונה באחדות ה' בביאת המשיח בשכר ועונש וכו' הרי כל זה כתוב בתורה ואם כן זה כבר כלול באמונה שהתורה אמת וכשם שאין מצוות אמונה להאמין שים-סוף נקרע אלא זה כלול כבר באמונה שכל האמור בתורה אמת מדוע שדברים אלו יהיו שונים ויהיה עליהם מצוה מיוחדת להאמין בהם מעבר לאמונה בתורת אמת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אכן הכול כלול בתורה. ומי שמאמין בתורה שבכתב ושבעל פה, ודאי מאמין בכל עיקרי האמונה.

עם זאת, עיקרי האמונה הם יסודות שצריך לזכור (בדומה לעשר זכירות), ואלו הם יסודות - כיוון שבניינים אחרים בנויים על גביהם. לדוגמה, ייחוד ה' מתייחס למצוות רבות (הכחשת האלילות וכוחות זרים) וכמובן זכירת אחדותו בכל יום, כמו גם להשקפה הפשוטה שאין עוד מלבדו ולכן נקבל הכול באמונה ובאהבה.

הציפייה למשיח הוא עניין שמתפללים עליו שלוש פעמים ביום, ואנו עושים פעולות כדי לקדם את גאולת העולם. לכן זהו יסוד.

בברכה,
דניאל בלס