נשים

מה היה מקומן של נשים בבית המקדש?

  • כ"ה שבט התשפ"א

שאלה

שלום רב,

מה היה מקומן של הנשים בבית המקדש? האם הן יכלו להיכנס, ועד היכן?
את האלה אני שואלת עקב הסתכלות במשקפי "מציאות מדומה" על בית המקדש והעבודה בבית המקדש. שם ראיתי את עצמי עומדת במקומות מקודשים ליד גברים... הרגשתי מאוד לא נוח, אפילו זעזוע להגיע למקומות קדושים ביותר בין גברים ואף במקומות שאנשים שאינם כהנים או כהנים שאינם רשאים להכנס לשם כמו הכהן הגדול ביום הכיפורים...
וזה מוביל אותי לשאלה נוספת, האם גם גברים רשאים לצפות במציאות כזו שהם מגיעים לקודש הקודשים - אף על פי שזה דמיון בלבד...?

אשמח לתשובה ע"מ לדעת למה לצפות בתור אשה בקרוב בזמן בנין המקדש במהרה בימנו...

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בגמרא בבית המקדש היהת עזרת נשים כדוגמת עזרת הנשים שיש בבית הכנסת בקומה גבוהה יותר.

אישה טהורה היתה יכולה להיכנס לצורך קרבנות בעת הצורך לפי העניין בכל פעם.