מה לעשות עם פמוטים לנרות שבת שנשברו?

  • כ"ה שבט התשפ"א

שאלה

מה לעשות עם פמוטי זכוכית (לנרות שבת) שנשברו? על הפמוטים מודפסת ברכת הדלקת נרות...

ומלכתחילה, האם נכון לקנות מוצרים כגון פמוטים אלו? מחומר זכוכית ועליהם מודפס שם השם.

תודה,

תשובה

שלום רב,

הכיתוב שעל גבי הפמוטים טעון גניזה, והחלקים שאין עליהם כיתוב לא טעונים גניזה אולם אין לזורקם בביזיון (יעויין גנזי הקודש פרק יב סעיף ה ופרק יט סעיף יד), ולכן מספיק לקשור היטב בשקית, ואז אפשר לזרוק לפח.

לכתחילה לא נכון לקנות פמוטי זכוכית עם שם ה', כי יש חשש שיתנפצו ויבואו לידי ביזיון (יעויין שם פרק ז' סעיף כו ובהערות שם, ופרק יב סעיף ה והערה ט).

בברכה,

הלל מאירס