תפילה וברכות

מה מברכים על פיצה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם כשאוכלים משהו שברכתו שהכל ולאחר מכן רוצים לשתות מים- האם יש לברך שוב 2. מה מברכים על פיצה

תשובה

שלום וברכה

אם לא היה בדעתך בשעת האכילה לשתות וכבר סימת את אכילתך, יש לברך שהכול, אך אם עדיין לא הסחת דעתך מהאכילה אינך צריך לברך שוב. פיצה שעיסתה מקמח ומים בלבד – המוציא. פיצה שעיסתה עשויה מקמח ומי פירות (והם הרוב, ולבני ספרד די שניכר טעמם) – מזונות.

אכל מהפיצה בשיעור של קביעות סעודה, כגון שאכל שתי מנות (משולש) - המוציא ויש המקפידים שיש לאכול שלוש מנות כדי לברך המוציא.

בברכה - בנימין שמואלי