שאל את הרב - כללי

מה עליי לעשות כדי לזרז את הגאולה?

  • י"ח שבט התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!
כואב לי מאוד על המצב הרוחני בעולם, ועל צער השכינה ):
אני מאוד רוצה שיבוא המשיח -לא כדי שיהיה לי נעים ונחמד - אלא כדי שהשכינה תהיה שמחה והקב״ה ישמח בשמחתנו.

מה עליי לעשות כדי לזרז את ביאת המשיח בחסד?

כלומר, אני שומר מצוות בתהליך התחזקות (:
ואני יודע אילו דברים עליי לשפר.

האם השיפור שלהם זה הדבר הטוב ביותר לעשות?
(מלבד החובה ההלכתית שוודאי חשיבותה עומדת במקומה)

תודה רבה!
ובתפילה לקב״ה שישלח את המשיח בחסד במהרה עוד בימים שלנו. אמן.

תשובה

שלום רב,

כל תוספת חיזוק בלימוד תורה, קיום מצוות ומעשים טובים יש בכוחה לזרק את הגאולה, אמנם יש לציין מצוות מיוחדות שמסוגלות לזירוז הגאולה, וכל אשר תמצא ידך לעשות בכוחך - עשה.

שמירת שבת - וכמו שאמרו במסכת שבת (דף קיח עמוד ב) אמר רבי יוחנן משום רבי שמעון בן יוחי אלמלי משמרין ישראל שתי שבתות כהלכתן מיד נגאלים שנאמר (ישעיה נו ד) "כה אמר ה' לסריסים אשר ישמרו את שבתותי" וכתוב אחר כך (שם פסוק ז) "והביאותים אל הר קדשי" וגו'. ודעת הירושלמי במסכת תענית (פרק א סוף הלכה א) שאילו היו ישראל משמרין שבת אחת כתיקונה מיד היה בן דוד בא.

במיוחד יש לשים דגש על קיום מצוות הדלקת נרות שבת כהלכתה, וכמו שאמרו חז"ל בילקוט שמעוני (במדבר פרק ח) אם שמרתם נרות של שבת אני מראה לכם נרות של ציון.

תשובה כללית - וכמו שאמרו במסכת יומא (דף פו תחילת עמוד ב) אמר רבי יונתן גדולה תשובה שמקרבת את הגאולה שנאמר (ישעיה נט כ) "ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב" מה טעם ובא לציון גואל, משום דשבי פשע ביעקב.

הולדת ילדים - וכמו שאמרו במסכת יבמות (דף סב עמוד א) בשם רב אסי אין בן דוד בא עד שיכלו כל נשמות שבגוף שנאמר (ישעיה נז טז) "כי רוח מלפני יעטוף" וגו'.

צדקה - וכמו שאמרו במסכת בבא בתרא (דף י עמוד א) גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה שנאמר (ישעיה נו א) "כה אמר ה' שמרו משפט ועשו צדקה כי קרובה ישועתי לבא וצדקתי להגלות".

לימוד משניות - וכדברי המדרש (ויקרא רבה ז ג) בשם רב הונא אין כל הגליות הללו מתכנסות אלא בזכות משניות, ולמד כן מהפסוק (הושע ח י) "גם כי יתנו בגויים עתה אקבצם".

ציפייה לגאולה השלמה - וכמו שאמרו בילקוט שמעוני (איכה רמז תתקצז) יש דור שהוא מצפה למלכותו מיד הם נגאלים שנאמר (ירמיה לא טז) "ויש תקוה לאחריתך נאם ה' ושבו בנים לגבולם".

בשורות טובות,

הלל מאירס