נשים

צניעות האישה בתוך הבית

  • ח' שבט התשפ"א

שאלה

שלום,
יש לי כמה שאלות הנוגעות לצניעות האישה.
* הבנתי שאם גבר נמצא ליד אישה שאינה לבושה בצניעות, אסור לו להגיד דברים שבקדושה והברכות שמברך נחשבות ברכות לבטלה. הבנתי נכון?
אם כן, אני רוצה לשאול האם גם בתוך הבית ליד המשפחה שלי (אבא ואחים) עלי להיות לבושה 100 אחוז, כלומר, ללבוש גרביים, חולצות עם שרוולים ארוכים, צווארון סגור וחצאית שמכסה את הברך?
(אשמח לקבל תשובה שכוללת את דין הגרביים החולצות והחצאיות בתוך הבית)

* האם הכוונה של ההלכה "שוק באישה ערווה" זה לכסות את הרגליים בחצאית מהברך ומטה???

* האם נעל עקב בגובה 10 סנטימטר גובל בחוסר צניעות???

תודה מראש ותזכו למצוות!!!

תשובה

שלום וברכה

אסור לברך מול אישה לא צנועה. כל חלקי גופה של האישה שצריכים להיות מוסתרים אסור לברך נגדם כאשרא הם מגולים.

להלכה חובה לכסות את הרגל עד הקרסול ואת היד עד אחרי המרפק.

נעל עם עקבים גבוהים אין בו איסור אלא אם הוא הנעליים רועשים מאוד ברחוב וכל אחד מסיט את מבטו לראות מאיפה יוצאים הקולות.