שבת

האם מותר לשחק קלפים בשבת?

  • ו' שבט התשפ"א

שאלה

רציתי לשאול את הרב, האם מותר לשחק בשבת קלפים? תודה רבה על תשובתך.

תשובה

שלום רב,

מותר לשחק קלפים בשבת, אך יש להיזהר שלא להפריד בסוף המשחק את הקלפים השונים כדי לסדרם לפי סוג או צבע וכדומה, מכיוון שיש בכך משום איסור ברירה. ולהפרידם ולסדרם כדי לשחק בהם מיד - מותר (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף לה).

אמנם כל זה הוא דווקא לגבי ילדים שלמטה מגיל בר מצווה או בת מצווה בלבד, ואילו אחרי עוברם גיל זה - ודאי רצוי שימנעו עצמם ממשחק בשבת, כי השבת חמדת הימים לעונג ניתנה, עונג רוחני מעין עולם הבא, וכל המכבדו מעשות בו דרכיו - נותנים לו נחלה בלי מצרים (שם סעיף א).

וראה עוד https://www.hidabroot.org/question/287815

בברכה,

הלל מאירס