נשים

האם עדיף לא לענוד תכשיטי זהב בהריון?

  • כ"ט טבת התשפ"א

שאלה

האם זה נכון שעדיף שלא לענוד תכשיטי זהב בהריון? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אפשר לענוד תכשיטים בהריון. אלא שאישה שסובלת מהפלות מומלץ לה לא לענוד תכשיטי זהב. וכן כשנכנסת לחדר לידה מומלץ שתסיר מעליה כל תכשיט זהב.

מקורות: מוהר"ן מברסלב זצ"ל בספר המדות (ערך מפלת חלק שני אות א) כתב, אישה המפלת נפלים לא תלך בקישוטי זהב. וכן הובא בספר ישועות מרדכי (עמוד 59) בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל, שאישה הסובלת ח"ו מהפלות, כשהיא בהריון בעזרת ה' יתברך – תסיר מעליה כל תכשיט זהב. ושם (עמוד 60) הובא עוד, שהיה מייעץ לאישה שנכנסת לחדר לידה, שתסיר מעליה כל תכשיט זהב, כגון  טבעת, צמיד, שרשרת, וכדומה.

בברכה,

הלל מאירס