שאל את הרב - כללי

האם צפורה ובתיה בת פרעה היו תאומות של הבל?

  • כ"ח טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב! שמעתי מדרש שאומר שצפורה אשת משה רבינו ע"ה ובתיה בת פרעה הם למעשה תאומותיו של הבל. האם זה נכון? והיכן המקור של המדרש הזה. תודה ויום טוב

תשובה

שלום רב,

כך נמצא בדברי רבי אברהם אזולאי זצ"ל (סב סבו של החיד"א זצ"ל) בספרו חסד לאברהם (מעין ה' נהר כה) ודע, כי הבל נולדו עמו ב' תאומות וכו', והב' תאומות הם סוד צפורה ובתיה בת פרעה. ע"ש. והובא בספר סדר הדורות (חלק ימות עולם, אלף הראשון). וכנראה הכוונה על דרך סוד גלגולי נשמות.

בברכה,

הלל מאירס