שבת

שניים מקרא ואחד תרגום

  • כ"ו טבת התשפ"א

שאלה

האם מותר לקרוא בשבת תוך כדי קריאת התורה ביחד עם השליח ציבור שניים מקרא ואחד תרגום

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן רפה - לקרוא הפרשה ב' מקרא וא' תרגום

י. מי שהשעה דחוקה לו ביותר, ואין לו פנאי כלל לקרוא לעצמו את הפרשה שנים מקרא ואחד תרגום, נכון להורות לו שיקרא בלחש את כל הפרשה עם השליח צבור הקורא בתורה, פסוק בפסוק, ושוב יחזור ויקראנה פעם שניה בביתו, ואחר כך יקרא פעם אחת את כל התרגום, ויצא ידי חובתו. וכן השליח צבור הקורא בתורה, רשאי לקרות הפרשה בהכנתה לפחות פעם אחת מתחלתה ועד סופה, ופעם שניה כשקורא אותה בצבור, ואחר כך יקרא התרגום של כל הפרשה פעם אחת ויוצא ידי חובה. אבל אין לסמוך על מה ששומע קריאת הפרשה מהשליח צבור.