שבת

האם מותר לקרוא ספרים בשבת?

  • י"ט טבת התשפ"א

שאלה

1. האם מותר לקרוא ספרים באנגלית בשבת בשביל ההנאה כשיוצא מזה רווח משני שזה עוזר לי למבחן באנגלית שיש לי כמה ימים אחרי שבת.

2. והאם מותר בכללי לקרוא ספרים בשבת (עברית/אנגלית) שהם אינם של סופרים חרדים והם סיפורי פנטזיות וכדו'...

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מעיקר הדין מותר - ראי https://www.hidabroot.org/question/203068

2. מותר (כמובן אם התוכן נקי, שאם לא כן, גם בחול אסור).

מקורות: כן כתב בספר אשרי האיש חלק אורח חיים חלק ב' (פרק טז סעיף ח) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שמותר לקרוא ספרי קריאה בשבת, ואין לאוסרם מטעם 'שמא יכתוב' או 'שמא ימחוק', דבדברים המודפסים לא מצוי שכותב או מוחק. ואף לא גזרו מטעם שמתחלף בשטרי משא ומתן (כסברת הרא"ש), דהואיל ויש בו הנאה בקריאתם לא גזרו, וכסברת האחרונים. וכן כתב בספר חזון עובדיה שבת חלק ו' (עמוד סט).

בברכה,

הלל מאירס