שו"ת עשרה בטבת

האם מותר ללכת לפי זמנים לא יהודיים?

  • ט"ז טבת התשפ"א

שאלה

שלום רב,
האם מותר לעשות משהו מיוחד בזמנים המיוחדים לגויים?
אין הכוונה לחגיגות וטקסים לא יהודיים, אלא לנצל את ההזדמנות הזו לדברים אישיים מועילים, לדוגמה: לקחת את סוף השנה האזרחית כהזדמנות לתכנן את "השנה החדשה" ולסכם את הקודמת, לקחת תחילת חודש לועזי כהזדמנות לתכנן את החודש הבא, לקחת את יום השואה כהזדמנות לזכור, חוץ מעשרה בטבת, כדי לנצל את הזמן שקורה בחוץ.
מצד אחד אין בפעולות הללו שום בעיה וזה בעצם לנצל אישית את הזמן, אבל מצד שני זה מעשים מיוחדים ביום הזה דווקא בגלל המיוחדות שלו זה כמו לתת גושפנקא למועד הלא יהודי.אשמח מאד לתשובתכם

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שעדיף לקחת תאריכים יהודיים כדי להתחזק ראש השנה העברי הוא הזמן הנכון להתחזק ולסכם את העבר ולהחליט על העתיד. כך גם בכל ראש חודש זה זמן של חשבון נפש על העבר וקבלה על העתיד.כך גם בכל עת מתאימה כמו תשעה באב ועשרה בטבת זכר ליום השואה וכדו'.

חשוב להוסיף שאין איסור להשתמש בתאריכים שמנית לצורך החיזוק וכדו' אבל הדרך הנכונה היא להשתמש בתאריכים עבריים.