שאל את הרב - כללי

איך רבנים גדולים נדבקו בקורונה אף על פי שבטחו בה’?

  • י"ג טבת התשפ"א

שאלה

שמעתי מפי הרב יגאל כהן ועוד כמה רבנים שאמרו שכל מי שבוטח בה׳ באמונה שלמה, לא ידבק בקורונה. אז איך יכול להיות שהרב קניבסקי ועוד כמה רבנים גדולים ועצומים נדבקו? תודה רבה על התשובה!

תשובה

שלום רב,

אכן כך הביא הרב אהרן ראטה זצ"ל בספרו שומר אמונים (מאמר הבטחון והתחזקות פרק ב) בשם רבינו האר"י ז"ל כשיש ח"ו דבר בעיר, אין יכול לשלוט רק באלו שיש להם פחד, אבל באלו שמתחזקים בלבם בבטחונם על ה' ומתגברים על הפחד, אין שום דבר רע יכול לשלוט בהם. ע"ש.

אולם יש מושג שצדיקים יכולים לקבל על עצמם יסורין כדי להקל מהסבל של הדור, בבחינת (ישעיהו נג ד) "אָכֵן חֳלָיֵנוּ הוּא נָשָׂא וּמַכְאֹבֵינוּ סְבָלָם", וכמו שכתב בלקוטי מוהר"ן (קמא תורה סג) שהצדיק לפעמים מקבל על עצמו יסורין בשביל העולם. וכ"כ עוד (שם תורה עא) שיש צדיקים שמקבלים מעצמם יסורים עליהם בשביל ישראל. ע"ש. ואפשר שגם רבנים גדולים בדורינו נהגו כך.

בברכה,

הלל מאירס