האם מותר לפתוח בקלפי טארוט?

  • י"ב טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות אשמח לתשובה

1) אחותי רואה סרטונים ביוטיוב שבהם היא בוחרת קלף טארוט (לפי נושא השאלה בסרטון) ורואה את התשובה. האם זה מותר לפי ההלכה לראות סרטונים כאלה?

2) היא גם רואה סרטון של פתיחת קלפי טארוט מה יהיה לה באותו חודש (השימוש הוא בקלפים אבל היא לא צריכה לבחור קלף אלא לפי המזל של תאריך לידה שלה) האם זה מותר?

3) והאם לראות הורוסקופ/אסטרולוגיה ללא קלפים מותר לפי ההלכה?

אני מבקשת את התשובה כי אחותי רואה המון את הסרטונים לא מאמונה אלא משעמום וסקרנות (במיוחד עכשיו בתקופת הקורונה שלא עובדת) שמעתי שזה מאוד חמור ביהדות בבקשה שכבוד הרב יגיד האם ללחוץ עליה להפסיק או שאפשר לראות?

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום רב,

יש להימנע מחיזוי העתיד על ידי קלפי טארוט/אסטרולוגיה וכו', משום שנאמר בתורה (דברים יח יג) "תמים תהיה עם ה' א-להיך", ופירש רש"י: התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות אלא כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו.

וכן פסק השלחן ערוך יורה דעה (סימן קעט סעיף א) אין שואלין בחוזים בכוכבים ולא בגורלות. והסביר הרמ"א: משום שנאמר תמים תהיה עם ה' א-להיך.

עם זאת, אל תלחצי עליה ואל תעשי מזה מהומה, אלא תציגי בפניה את ההלכה בעדינות, ותתפללי שדברייך יפלו על אוזניים קשובות.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס