אמונה

בריאת העולם

  • י"א טבת התשפ"א

שאלה

הרב זמיר כהן אמר שהעצים נבראו בשלמותם וגם כל הבריות אבל יש מדרש בגמרא (אני לא זוכר איפה) שאומר שה" ברא את העצים רק שיבלטו על פני האדמה וכשאדם הראשון נברא ראה את העצים הקטנים והתפלל עליהם שיגדלו והעצים גדלו . זה סותר זה את זה

תשובה

שלום וברכה

זה נכון ואין בזה סתירה. לאחר שאדם הראשון התפלל וירד גשם זה מיד גדל לגודל הרגיל שלו ולא גדל לאט לאט.