שבת

מעין שבע

  • כ"ח כסלו התשפ"א

שאלה

לכבוד הרב שלום רב
לגבי ברכת מעין שבע תמוה לי למה לדעת מרן הרב עובדיה לא אומרים כיוון ששיש מחלוקת בפוסקים האם יאמרו או לא הולכים אחר הקבלה (כן כתב מרן החיד"א) ולדעת הקבלה אומרים ברכת מעין שבע אז מדוע לא פוסקים כהקבלה?
התפללתי במנין רחוב ואמרתי בטעות ברכת מעין שבע האם ברכתי ברכות לבטלה?
האם אפשר שיהיה עלי סומך אשכנזי שיגיד במקומי ברכת מעין שבע?

תשובה

שלום וברכה

אין זה ברור ומוסכם שעל פי הקבלה יש לומר מעין שבע במניין שאינו קבוע.

בכל זאת אם אמרת אין ה ברכות לבטלה כי אתה יכול לסמוך בדיעבד על הדיעות שיש לומר תמיד ברכת מעין שבע.