אמונה

המשך לערך דינוזאורים לאחר המבול

  • כ"ב כסלו התשפ"א

שאלה

שלום הרב דניאל.
בהמשך למה ששאלתי בערך דינוזאורים לאחר המבול רציתי עוד לשאול דבר נוסף. אני שאלתי אותך מדוע דינוזאורים מסוימים לא קיימים בימינו ואתה ענית שרק התנינים ולטאות הכוח סוגים נוספים הוכנסו לתיבה ולפי דברי הרדק זה מכיוון שאלוקים ידע שמהם יוכלו להתפתח מינים רבים. שאלתי היא, הרי המון סוגי דינוזאורים לא דומים בכלל לתנין או ללטאת הכוח ואם היו נכנסים לתיבה אז היו מתפתחים מינים שונים מאשר המינים שהיו מתפתחים מתנין או כוח, אז מדוע להכניס רק אותם?. בנוסף, ידוע למדע שאין סוגי בעלי חיים בימינו שהתפתחו מהתנינים או מהכוח, אז מדוע להכניס רק אותם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התורה מתארת את בעלי החיים בתור "משפחות", ולא בתור מינים. ולכן מספיק שהוכנסו מספר חיות מאותה משפחה (גם אם הם קטנים ולעולם לא יגדלו למימדי ענק).

עם זאת, הגמרא מדווחת לנו שנוח הכניס לתיבה גם דינוזאורים ענקיים, המכונים ראמים. ויש עדויות אפשריות על קיומם בימינו:

https://www.hidabroot.org/article/226930

לעצם שאלתך,

המלבי"ם על פרשת נח, מסביר שהקב"ה לא רצה שחיות הענק ישרדו את המבול, מאחר שלא התאימו להתפתחות האנושית לאחר המבול.

יש להניח שהעניין קשור בין השאר בעובדה, שלפני המבול החיות לא היו תוקפות בני אדם, אך לאחר המבול נעשה שינוי בעולם, שבעקבותיו הותרה בין השאר אכילת הבשר.

בברכה,
דניאל בלס