האם עיסת סופגניות חייבת בחלה?

  • כ"א כסלו התשפ"א

שאלה

האם עיסת סופגניות חייבת בחלה כשמיועדת לטיגון, ומה דינה אם אופים אותה במקום טיגון/לאחר טיגון, והאם שונים בזה מנהגי ספרד ואשכנז

תודה רבה לרב

תשובה

שלום רב,

אם אופים עיסת סופגניות יש להפריש ממנה חלה עם ברכה.

ואם מטגנים אותה, למנהג הספרדים פטורה מן החלה (שלחן ערוך יורה דעה סימן שכט סעיף ג, והליכות עולם חלק ה' עמוד רכד), ולמנהג האשכנזים ראוי להפריש חלה ללא ברכה (ראה ש"ך סק"ד, ופתחי תשובה סק"א בשם הפנים מאירות).

ואם אופים את העיסה לאחר הטיגון, אם הטיגון היה כל צורכו, יפריש חלה בלא ברכה. ואם הטיגון לא היה כל צורכו, יפריש עם ברכה (ראה משפטי ארץ הלכות חלה פרק א סעיף ט והערה 26).

בברכה,

הלל מאירס