אדם נהפך לקוף ???

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איזה שטויות שאדם הפך לקוף זה נגד ההיגיון ולא מתקבל על הדעת (לא הגיוני מבחינה מדעית וחוץ מזה שזה סתם מדרש ומדרש זאת אגדה לא אמיתית וזה לא כתוב בתורה בכלל) תוכיח שזה נכון איך התורה מסתדרת אם הגילויים של האדם הניארדנטלי

תשובה

שלום וברכה

זה הגיוני בדיוק כמו הפיכת היצור הימי הקדמון לאדם בר דעת כמוך היום. הכל ענין של אמונה, האבולוציה היא `אמונה` `תיאוריה` שהמציאו בני אדם בכדי לענות על חידת החיים, לבני ישראל שקבלו תורה בהר סיני במעמד נבואי של כשלשת מליוני איש אין צורך `לאמונות` אחרות פרי הגיוני בני אדם, שמתחלפות במהלך השנים.

היפוך אדם ליצור נטול דעת הינו עובדה קיימת ומסופרת בתנ"ך בספר דניאל פרק ד שנבוכדנצר נהפך בגזירת שמים ליצור נטול דעת שרעה במדבר ואכל עשבים כבהמה, גידל שער וציפורניים כחיות, עד שחזרה לו דעתו אחרי שבע שנים. כך שהכל יכול המנהל את העולם בדיוק כרצונו, יכול בהחלט לשנות את האדם ליצור אחר, וכך כתוב במדרש על חלק מדור הפלגה שנהפכו לקופים. אחד מחטאיו של `בן יהודה` מיוצרי השפה העברית, שלקח מילה קדושה `אגדה` המגדירה את חלק המדרשים שקבלו חז"ל מדור אחר דור, על סיפורי אבות ישראל, וקבע אותה כביטוי לדברים הזויים.

מדרש הוא מדרש אמת ויציב, ואינו `אגדה` לפי הגדרת בן יהודה. גם אם לא תרצו, אין זו `אגדה`. איך התורה מסתדרת עם גילויי האדם הקדמון >בהצלחה - מנשה ישראל