נשים

לפי מה נקבעים המזלות וכן בעניין פאה נוכרית

  • י' כסלו התשפ"א

שאלה

שלום רב,

יש לי 2 שאלות:
1. האם מזלות החודשים נקבעים לפי החודשים העבריים או לפי החודשים הלועזיים?
2. מה בסיס האיסור לחבישת פיאה נוכרית? האם בגלל שאסור לכסות שיער בשיער או ע"מ שתראה האישה נשואה?

תשובה

שלום וברכה

1. המזלות קשורים למהלך השמש ולכן התאריכים המדוייקים יותר הם התאריכים הלועזיים.

2. יש אוסרים עקב שאין לכסות שיער בשיער ויש אומרים שזה אסור משום מראית העין. יש עוד כמה טעמים אבל לא הטעם שלהיראות נשואה.