המשך לשאלה על תיקון היסוד לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אשה חילונית רווקה הכשילה גבר ( ז"א קיימה יחסים עם גבר רווק בהיותה חילונית) אז מן הסתם היא הכשילה אותו , אז איך היא עושה תשובה על זה עכשיו לאחר שהיא חזרה בתשובה ויודעת על חשיבות הנושא והחומרה שלו . האם תיקון היסוד שהרב בצרי עושה ברחבי הארץ יכול להועיל לה בנושא זה או שזה רק לגברים או צריך תשובה מסוג אחר לעשות ואם האשה עושה זאת לצרכי התענגות עצמית לאשה , איזה פוסקים מתירים זאת ואיזה אוסרים זאת ולמה דבר זה אינו מבורך ואינו מומלץ (אם האשה לא נשואה וזקוקה לכך ) מה הסיבה זה יכול לגרום לה נזק כלשהו זה עבירה חטא יתבעו אותה על זה בשמיים האם היא צריכה לעשות על זה תשובה כלשהי אם היא עשתה זאת לצורך התענגות עצמית או את תיקון היסוד של הרב בצרי

תשובה

שלום וברכה

קיום יחסי מין ללא נישואין אינו בכלל הוצאת זרע לבטלה, זהו חטא אחר של ביאה על הפנויה וביאה על הנידה, שהעונש אחר וכן התיקון על כך אחר, אלא אם כן הגבר פלט את הזרע בחוץ שאז יש גם איסור של זרע לבטלה. אם יש לאשה חלק בכך שהגבר הוציא את זרעו לבטלה אפשר לכלול את זה בתיקון היסוד הכללי הנערכים בשבועות אלו.

אבל התיקון הכללי השוה לכל העוונות שזהו העיקר הוא `מצוות התשובה` דהיינו חרטה על מה שקרה וקבלה חזקה שזה לעולם לא יקרה עוד, ויחד עם וידוי בפה, יש בכך משום לתקן הכל, מה גם אם עובר גם יום הכיפורים יש כאן תיקון גמור על כל החטא, [עם שהשתתפות בתיקוני היסוד רק מועילה ומבטיחה את הדרך שנצטרך לעלות אחרי המוות שתהיה נקיה יותר, מכוחות הרע]. P>בהצלחה - מנשה ישראל