טבילה במיקווה- אשה חילונית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי חברה חילונית שמזה 14 שנה הולכת למיקווה למען בעלה-היא עצמה לא רואה את הטעם בכך ועכשיו היא החליטה שנימאס לה-והיא לא מוכנה ללכת יותר בעלה אמר לה שהוא לא יוכל אם כך לבוא איתה במגע וכרגע יחסיהם במשבר רציתי לדעת כיצד אפשר לעזור לה ולהסביר לה את מעלת המיצווה נידה היא שומרת אך המיקווה בעיניה כמיחווה סתומה לבעלה אם אפשר לתת לי הסבר על מעלת הטבילה אולי מבחינה יותר לוגית מאשר רוחנית כדי שיסתבר באוזנה בתודה מראש

תשובה

שלום לך

כעת בניקוי שולחן נמצאה שאלתך הישנה, אינני יודע אם השאלה עדיין אקטואלית, אקווה שחבירתך עדיין לא הפסיקה ללכת לטבול כולי תקוה שהדברים יהיו לתועלת. עלי והצליחי - בנימין שמואלי