נשים

Rape in klal yisroel

  • ז' כסלו התשפ"א

שאלה

היא נאנסה בשנות ילדותה ע״י אחד מהמשפחה. כעת נשואה, אך שבורה וקצוצה וטוענת שאין לה מקום בכלל ישראל. מלומדת היא וטענתה בפיה, מצינו בתורה ובחז״ל שבני יעקב הרחיקו את דינה אחותם אחרי האונס שקרה לה....
אני מבין שהשאלה באה מרגשות אבל לא שמעתי עוד שום תשובה שכלית על זה

כעת היא עוד שומרת תו״מ מי יודע כמה זמן היא תחזיק מעמד

תשובה

שלום וברכה

ממש לא נכון. דינה פחדה לחזור כי היא חששה שמא ירחיקו אותה ולכן נשא אותה שמעון כדי להראות לה שהיא לא מרוחקת כלל וכלל. וכך הם דברי המדרש פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) בראשית פרשת וישלח פרק לד ויקחו את דינה ר' יודן אומר גוררים בה ויוצאה, לפי שהיתה מתביישת, כענין שנאמר אנה אוליך את חרפתי וכך גם במדרש שכל טוב  בראשית פרשת וישלח פרק לד א"ר חמא הנבעלת לגוי קשה לפרוש, היתה אומרת אנה אוליך את חרפתי, עד שנשבע לה שמעון שיקחנה לו לאשה,

חשוב שתדע שאין בה כל טיפת אשמה באונס ואין לה כל פגם משום צד והיא טהורה ובת ישראל כשרה ללא שום חיסרון. הפושע האונס הוא רשע ואכזר ואין לה כל שייכות לחטאיו.

חשוב מאוד שתלך לעזרה מקצועית שתתסייע לה להתגבר על כל הטראומה ותמשיך בחי אושר ושמחה. חלילה ללכת בעצת היצר הרע שבא לשבור אותה שלא בצדק וללא שום הצדקה.

אשמח לסייע עוד בהכונה ובסיוע.