תורה ומדע

גיל דינוזאורים

  • א' כסלו התשפ"א

שאלה

בס"דת
בוקר טוב.
ליפני שבועים שאלתי שאלה ולא קבלתי תשובה עדיין (או קבלתי ולא מוצה אותה).
זה השאלה:

קראתי באתר כמה מאמרים לגבי גילם של דינוזאורים, למשל זה https://www.hidabroot.org/article/226930.

המאמרים מדברים על איך הדרך לאריך את הגיל של הדינוזאורים לא אמינה.

משאני לא מבין זה עקביות של התוצאות האלו שהם לא אמינות

למשל:

אם הדינוזאורים קיימו לפני כמה אלפי שניים, הם קיימו ביחד עם עוד ארבה חייות שכבר לא קיימות, כמו הממותים. עז הייתי מצפה שהבדיקות שנותנות מיליוני שנים לדינוזאורים גם יתנו אותו גיל לממותים. וגם לאפך, הבדיקות שנותנות כמה אלפי שנים לממותים יתנו גם אותו גיל לדינוזאורים. למה זה לא קורא?

גם, אם הדינוזאורים קיימו לפני כמה אלפי שנים הייתי מצפה שיהיה איזה שהוא סימן של אינטראקציה אם בני אדם, כמו שיש צייורים של ממותים על המארות.

תודה

תשובה

שלום וברכה,

דינוזאורים וחיות כלל לא משאירות אחריהם שלדים, אלא מאובנים. המאובן הינו אבנית שהחליפה את השלד המקורי, וטבעה בתוכו את צורתו המקורית.

אין אף שיטת תארוך שמסוגלת לתארך אבנית.

 הגילאים שנותנים לחיות שונות, ובתוכם הדינוזאורים, מבוססים על השערות לגבי שכבות הקרקע שבהן נמצא המאובן, ודבר זה כמובן נתון לפרשנות, ונעשה על פי תיאוריות והנחות עבודה שקודמות לממצאים.

למעשה, שכבות הקרקע אינן מסודרות אחת על גבי השנייה, ואין אפילו שתי שיטות תארוך שמניבות אותן תוצאות. לפיכך, השערות אלה אינן עובדה מדעית.

בכל העולם נמצאו רק כאלפיים מאובנים של דינוזאורים. מאחר שנכחדו ככל הנראה במבול - לא הגיוני למצוא ציורים וממצאים אנושיים לגביהם, שהרי מלכתחילה לא היו רבים מהם, וגם לא היו שורדים את המבול. עם זאת, נמצאו שפע של ציורים ופסלים בתרבויות עתיקות של "דרקונים", וייתכן שהיו אלה זכרונות של דינוזאורים.

הממוטות, בשונה מהדינוזאורים, הם סוג של פילים שככל הנראה עלו לתיבת נח - וחיו לאחר המבול.

ראה עוד במאמרי:

https://www.hidabroot.org/article/228318

https://www.hidabroot.org/article/228581

בברכה,

דניאל בלס