מה לעשות כשהאשה לא רוצה לטבול במקוה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום בעלי חזר בתשובה ואני לא האם מותר לקיים יחסים אם אני לא הולכת למקווה ואם אני לא רוצה מה עושים

תשובה

שלום וברכה

לבעלך אסור לקיים אתך יחסים כשלא נטהרת במקוה, בדיוק כמו שזה אסור לך גם אם לא חזרת בתשובה. המקוה היא חובתה של כל אשה יהודיה, ואת לא צריכה לחזור בתשובה כדי להיות מוכנה ללכת למקוה, לידיעתך 80 אחוז מנשות ישראל במדינת ישראל הולכות למקוה, גם אלו המגדירות עצמן כחילוניות לחלוטין, כל יהודיה השומרת קצת מסורת יודעת שזוהי המינימום לבנות אברהם יצחק ויעקב, משהו כמו צום כיפור.

יתכן שבעלך לא השכיל לבאר לך את המהות של שמירת טהרת המשפחה ועד כמה זה טוב וחשוב ומועיל גם בעולם הזה בחיים העכשוויים, ותראי ותווכחי עד כמה זה נפלא, ושלא צריך בכלל לחזור בתשובה בכדי להתחיל לשמור טהרה. להדרכה מעשית כדאי לפנות לאירגון לחינוך לחיי המשפחה טלפון 026518718 בפריסה ארצית אשר יפגישו אותך, עם מדריכה מנוסה בעניינים אלו. אל תהססי לפנות אלי שנית אם הדברים לא מסתדרים. בהצלחה - מנשה ישראל