מתי הנשמה נכנסת לעובר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום ברצוני לשאול באיזה יום הנשמה ניכנסת לגוף התינוק הרי התינוק חי בעצם מהיום ה41 ובזרע יש גם נשמה אם אני לא טועה אז בעצם מתי הנשמה מגיע המון תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

כך מבואר בתלמוד (מסכת סנהדרין דף צא עמוד ב): "אָמַר לוֹ אַנְטוֹנִינוֹס לְרַבִּי, נְשָׁמָה, מֵאֵימָתַי נִתְּנָה בָּאָדָם, מִשְּׁעַת פְּקִידָה [משעה שהמלאך פוקד הטיפה ומביאה לפני המקום לשאול מה תהא עליה, מיד נזרקה בו נשמה וחיות] אוֹ מִשְּׁעַת יְצִירָה [שנקרם כולו בבשר וגידין ועצמות] אָמַר לוֹ [רבי], מִשְּׁעַת יְצִירָה. אָמַר לוֹ [אנטונינוס], אֶפְשָׁר לַחֲתִיכָה שֶׁל בָּשָׂר עוֹמֶדֶת שְׁלֹשָׁה יָמִים בְּלֹא מֶלַח, וְאֵינָהּ מַסְרַחַת [וכאן אילו לא היתה נשמה נתונה עד שעת יצירה היאך תתקיים הטיפה שלא תסריח במעיה, שכיון שטיפה מסרחת שוב אינה מולדת]! אֶלָּא מִשְׁעַת פְּקִידָה.

שבת שלום - מנשה ישראל