האם הבטחה להינשא בעתיד בתנאי נחשבת לאירוסין?

  • כ' חשון התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב! ברצונני לשאול:
הנני בת 28, דתיה לאומית, ב"ה ה' ברך אותי בכל, חוץ מזוגיות.
כשהייתי צעירה (כבת 15) היה בחור מבית הכנסת שהיה מחזר אחרי ואני לא רציתי בו. הוא היה מפציר בי שוב ושוב שנצא ואני סרבתי. באחת השבתות הוא אמר "אם עד גיל 30 לא נתחתן עם אנשים אחרים, נתחתן אחד עם השניה" ואני מרוב ההפצרות שלו הסכמתי. (בידיעה בלב שזה לא יקרה, כי הייתי בטוחה שאנשא צעירה ולעולם לא אצטרך לעמוד בהבטחה). אגב לא זכור לי אם היו עדים לכך, אני די בטוחה שהיינו לבד, אבל הוא כן סיפר למשפחתו על כך.
עברו שנים, אנחנו בקשר רחוק מאוד, ואני יודעת ששנינו תקועים מאוד בעניין הזוגיות. הוא עדיין מזכיר לי מדי פעם את ההבטחה שננשא בגיל 30. השאלה שלי- האם יש כאן עניין של נישואין? אירוסין? דבר אסור שעשינו בהבטחה הזו שאולי בגללה שנינו תקועים? הוא עדיין אוהב אותי אני מאמינה, אבל אני לא מרגישה כלפיו דבר ולעולם לא הרגשתי. מה שכן מדובר בבן אדם טוב לב, אך מדורדר מבחינה רוחנית (לא שומר שבת, בלי כיפה וכו) ואני דתיה מאוד.
מה עלי לעשות? האם ההבטחה נחשבת ללא כלום? האם יש כאן עניין? אם כן יש כאן עניין- מה כבוד הרב ממליץ לעשות? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

על פניו אין בזה כלום ומ"מ ראוי מאוד לשלוח איליו שליח שידבר איתו ויסביר לו  שאת לא מתכוונת להינשא איליו ואת מבקשת שיאמר בפה שהוא מוחל לך על ההבטחה ההיא.