איך לקבוע מזוזה בחו"ל כשיש חשש לאנטישמיות?

  • י"ח חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב!

בעוד כחודש אני עתיד לעבור לאנגליה מטעם העבודה,
ומאחר ולא כל האזורים בעיר בה אני עתיד להתגורר
ידידותיים במיוחד ליהודים, אשמח לדעת אם ישנה
אפשרות לקבוע את המזוזה בתוך הבית ולא מחוצה לו
מחשש לפגיעה ואנטישמיות.

תודה מראש על התשובה :)

בברכה,
אלמוג

תשובה

שלום רב,

אי אפשר לקבוע את המזוזה בתוך הבית, אלא העצה היא לקדוח חור (לא עמוק יותר מטפח, היינו 8 ס"מ) בפתח הבית (במקום שצריך לקבוע את המזוזה על פי הלכה), ולקבוע שם את המזוזה, ואח"כ תוכל לכסות את החור באופן שלא יהיה ניכר כלל מבחוץ. ואם תוכל לעשות איזה סימן היכר במקום שקדחת בו את המזוזה - תעשה כן.

מקורות: ראה טורי זהב יורה דעה (סימן רפו סק"ד), וספר יד הקטנה (הלכות מזוזה פרק ג אות יד).

ומש"כ שאין להעמיק החור יותר מטפח, כן הוא בשלחן ערוך שם (סימן רפט סעיף ד).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס