נסיעה לאחר הדלקת נרות שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפעמים יוצא לי להדליק נרות שבת ולאחר כמה דקות לנסוע להוריי. שאלתי היא האם לוותר על התפילה והדלקת הנרות אם אני נוסעת לאחר מכן

תשובה

שלום וברכה

אין להימנע מלהדליק נירות שבת, ברור לי שאת נוסעת עדיין לפני השקיעה - לפני שהשבת נכנסת, ולכן עלייך להדליק ולכוון לשא לקבל שבת עדיין, ומותר לך לנסוע אחר כך להוריך, ושם תקבלי עליך את השבת, העת רצון של הדלקת הנרות היא גם אם את לא מקבלת שבת מיד.

שבת שלום - בנימין שמואלי